Om oss

Actionhallen är en ideellt driven inomhusanläggning för actionsport, beläget i hjärtat av Göteborg på Hisingen. Sedan 20 april har vi kunnat erbjuda allmänheten ca 2500 m² åkyta för actionsport. Verksamheten drivs och förvaltas av actionsportsektionen på KFUM Göteborg, en av Göteborgs största och äldsta ungdomsföreningar. Nästan allt arbete görs uteslutande av våra ungdomar som står för öppethållande, underhåll och byggnation i hallen.

Verksamheten är idéburen och vilar på inkluderingsfrågor. Här är du välkommen att åka skateboard, bmx, inlines, kickbike och liknande åkdon. Någon man är unik med jämfört med liknande verksamheter i Göteborgsregionen. Vi erbjuder även särskilda åktider för dig som är tjej eller trans.

Actionhallen består av 3 olika sektioner:

  • Street plaza: Består av curbs, rails, manual pads, street hip m.m.
  • Park: Rum bestående av traditionella quarter pipes, hip, spineramp, samt en mer streetorienderad del med ledgar, banks, rail, wallride mm.
  • Miniramp: Består av en mindre miniramp i ett avskilt rum.

I anslutning till entrén finns det även ett café med mindre utbud av läsk, kaffe, te och godis. I cafeét betalar du med kort eller swish. Caféet hanterar inga kontanter.

I caféet finns även sparkcyklar, BMX och skateboards att låna kostnadsfritt mot pant.

För att hitta hit kollektivt går enklast av vid hållplatsen Hjalmar Brantingsplatsen vid Backaplan.
< Se vägbeskrivning >

I Actionhallen är alla välkomna, barn som vuxna. All åkning sker på egen risk, men vi rekommenderar alla våra besökare att bära skydd när de åker hos oss.